Japonsko - B League 1 05/18 05:05 2 Nagoya Diamond Dolphins v Hiroshima Dragonflies - View
Japonsko - B League 1 05/19 04:10 2 Nagoya Diamond Dolphins v Hiroshima Dragonflies - View

Wikipedia - Hiroshima Dragonflies

The Hiroshima Dragonflies (広島ドラゴンフライズ) are a professional basketball team based in Hiroshima, Japan. In October 2014 they commenced competing in the Western Conference of the Japanese National Basketball League. In September 2016 they joined the B.League, the NBL's successor league, and currently play in the first division's Western Conference.

Hiroshima Dragonflies je japonský basketbalový tým se sídlem v Hirošimě. Tým byl založen v roce 2005 a od roku 2017 působí v japonské B.League. Domovským hřištěm týmu je Hirošima Green Arena.

Dragonflies jsou jedním z nejúspěšnějších týmů v japonské B.League. V sezóně 2018-19 vyhráli základní část a v play-off postoupili do finále, kde prohráli s Alvark Tokyo. V sezóně 2019-20 vyhráli Dragonflies opět základní část a v play-off postoupili do semifinále, kde prohráli s Chiba Jets Funabashi.

Hvězdou týmu Dragonflies je japonský národní hráč Yudai Baba. Baba je všestranný hráč, který může hrát na pozici rozehrávače nebo křídla. Je známý svou všestranností, dobrou střelbou a skvělými přihrávkami.

Dragonflies jsou oblíbeným týmem v Hirošimě. Tým má silnou fanouškovskou základnu a zápasy Dragonflies jsou často vyprodány.