Wikipedia - Uganda Cup

The Uganda Cup is Uganda's main national cup competition in football. This annual competition is open for member clubs of the Federation of Uganda Football Associations.

The Uganda Cup is the second most prestigious competition in Uganda football.

It is played on a knock out basis. This annual competition is open for non league sides, registered clubs playing in all the five football divisions (Div I, II, III, IV and V) of the Federation of Uganda Football Associations (FUFA)

**Ugandský pohár**

Ugandský pohár je národní fotbalový turnaj pořádaný Ugandskou fotbalovou asociací. První turnaj se uskutečnil v roce 1971 a od té doby se koná každoročně. Momentálním držitelem poháru je tým Vipers SC.

Turnaje se mohou zúčastnit všechny kluby registrované u Ugandské fotbalové asociace, bez ohledu na jejich úroveň. Formát turnaje se v průběhu let měnil, ale obvykle se jedná o vyřazovací formát, ve kterém se týmy utkají v jednorázových zápasech.

Ugandský pohár je prestižní turnaj a vítěz se kvalifikuje do následujícího ročníku Afrického poháru konfederací. Turnaj je také příležitostí pro mladé a talentované hráče, aby se ukázali a získali pozornost klubů z vyšších lig.

Vítězství v Ugandském poháru je považováno za velký úspěch a kluby, které jej vyhrály, jsou zapsány do historie ugandského fotbalu. Turnaj je také velmi populární mezi fanoušky a zápasy často přilákají velké davy.