The Indonesia Open (Indonesian: Indonesia Terbuka) is an annual badminton tournament organized by the Badminton Association of Indonesia (PBSI) since 1982. It became part of the BWF Super Series tournament in 2007 and got the Super Series Premier status in 2011. Following the restructurisation to BWF World Tour, since 2018 it became one of only three tournaments to be granted Super 1000 level.

Indonéský turnaj v badmintonu „Indonesia Open - ženy“ je prestižní světová badmintonová událost, která se každoročně koná v Jakartě v Indonésii. Turnaj je součástí BWF World Tour Super 1000, což je nejvyšší úroveň turnajů organizovaných Badmintonovou světovou federací (BWF).

Indonesia Open - ženy přitahuje nejlepší ženské badmintonistky z celého světa, které soutěží v singlu, deblu a smíšeném deblu. Turnaj je známý svou bouřlivou atmosférou a vášnivými indonéskými fanoušky.

Vítězství v Indonesia Open - ženy je považováno za významné ocenění ve světě badmintonu. Minulé vítězky patří k nejlepším hráčkám historie, jako jsou Carolina Marinová, Tai Tzu-ying a Ratchanok Intanon.

Turnaj se hraje v Indonésii jako oslava indonéské badmintonové tradice. Indonésie je badmintonovou velmocí a vychovala mnoho světových šampionů. Indonesia Open poskytuje domácím hráčům platformu, aby předvedli své dovednosti a inspirovali budoucí generace.

Indonesia Open - ženy je nejen špičkovou sportovní událostí, ale také významnou kulturní událostí v Indonésii. Turnaj přináší do země turisty a globální pozornost, což pomáhá propagovat indonéskou kulturu a cestovní ruch.